Haar eerste levensjaren.

Linda werd geboren op donderdag 13-02-1997 in Groningen. Zo maar een gewone baby van 2980 gram en 48 cm lang. Haar geboorte werd ingeleid maar dit had meer met mij te maken dan met haar. Ze is via de natuurlijke weg geboren. Er hoefde gelukkig geen keizersnee gemaakt te worden, waar de gynaecoloog eigenlijk wel rekening mee had gehouden.

Linda's eerste levensjaar verliep zonder problemen. Ze sliep en dronk goed en kreeg borstvoeding tot eind 1997, begin 1998. Onderhand vormde zich natuurlijk haar gebit, waardoor het dus hoog tijd werd de borstvoeding af te bouwen. Ze ging over op gewone voeding, hetzij uit een potje, hetzij (gepureerd) met de pot mee. Verder kreeg zij natuurlijk ook al brood zonder korstjes. We noemden haar in die tijd "Mereltje", omdat zij haar mondje snel weer opende voor een volgend hapje.

Na haar eerste verjaardag (toen zij ongeveer 1½ jaar oud was) kreeg zij last van erge eczeem op vooral haar armen en benen maar ook op haar borstje, billetjes, ruggetje en in haar gezichtje. Ze kreeg hiervoor diverse zalfjes van de dokter. Daar moest ze en 's morgens en 's avonds mee ingesmeerd worden. Verder kreeg ze ook een speciale medicinale badolie. Linda hield alleen niet zo van badderen. Wij probeerden haar dan ook altijd af te leiden door haar in bad te laten bellen blazen. Er kwam zelfs een tijd dat ze het wel heel aangenaam in bad vond. Ze wilde er dan beslist niet uit terwijl het water al koud begon te worden. Maar het had langzaam maar zeker toch effect. Haar eczeem verminderde in de loop van de jaren. In het begin stond ze nog onder controle van de dermatoloog, later alleen nog maar van de huisarts.

 

 

 De peuterspeelzaal en "Opstapje".

 Index.