De basisschool.

De donderdag voor Linda's 4e verjaardag (op 8 februari 2001) mocht zij alvast voor een proef middag naar groep 1. Was dat even een bof voor haar want de schoolfotograaf kwam die middag namelijk ook. Dus Linda in haar mooie blauwe overgooier met daaronder een mooi wit T-shirt naar school.

Op de basisschool zag zij dus ook weer haar vriendinnetje (Didy) en vriendje (Teun) van "Het Opstapje" terug. Zij liep dan ook direct enthousiast op hen af. Linda voelde zich in groep 1 op haar plaats. Ook hier was ze over het algemeen vrolijk, wilde graag anderen bij dingetjes helpen, enzovoort. Ook kwamen diverse kinderen bij haar thuis spelen en ging zij naar klasgenootjes toe. Ze wilde altijd graag weten wat voor speelgoed de andere kinderen thuis hadden.

Welke leuke gebeurtenissen waren er tijdens Linda's korte basisschoolperiode?

- Sponsorloop.
- Het schoolreisje naar de speeltuin en kinderboerderij van Nienoord in Leek met een grote bus.
 
- Haar eerste sportdag in de open lucht.
De dag tevoren moesten wij nog achter buitensportschoentjes aan. Het werden pokimon schoenen met klittenbandsluiting. Vol trots en enthousiasme deed ze de spelletjes mee die georganiseerd waren op het voetbalveld. Onder andere een autopedrace en een skippybalrace. Tussendoor natuurlijk ook wat drinken en lekker een ijsje verorberen. Linda was gek op ijsjes eten.
- Verjaardagsfeestjes.
Ze werd op verschillende verjaardagsfeestjes uitgenodigd en had dan altijd heel veel plezier. Als het aan haar lag werd ze zo laat mogelijk weer door ons opgehaald.
- Sponsorloop.
De school organiseerde een sponsorloop ten behoeve van UNICEF. Linda deed haar best zoveel mogelijk sponsors te vinden voor (zoals zij het zelf zei) de kindertjes die niet naar school kunnen. Dit leverde een hele lijst met sponsors op en voor UNICEF ƒ 198,-- namens Linda. Hier was zij natuurlijk heel trots op en wij als ouders (en andere familieleden) niet minder. Ze hadden ook allemaal een T-shirt aan van school. Deze mochten ze na de sponsorloop houden. Op deze mededeling werd door iedereen met gejuich gereageerd.
- Spelen
Linda mocht graag bij verschillende kinderen thuis spelen. Ook vroeg ze thuis regelmatig klasgenootjes te spelen. Dit vond ze dan ook altijd leuke middagen. 

 Linda's ziekbed.

 Index.