Het definitieve afscheid van Linda.

Op donderdag 13 december 2001 hebben we definitief afscheid moeten nemen van ons meisje. De dag waarop wij haar naar haar plekje op het Selwerderhof moesten brengen.

De herdenkingsdienst, voorafgaande aan de gang naar het kinderhofje, heeft iedereen zeer emotievol maar ook heel mooi gevonden. Deze dienst werd helemaal verzorgd door familieleden. Bij binnenkomst in de stampvolle aula (alle mensen konden niet eens naar binnen) speelde er muziek van Vicky Brown, gevolgd door een gedicht voorgedragen en geschreven door mijn broer Roy. Vervolgens een muzieknummer van Kabouter Plop (eigenlijk van Kabouter Smal), wat behoort tot één van de favoriete nummers van Linda. Daarna werd door (nicht) Suzanne voorgelezen over Linda's talloze logeerpartijtjes bij tante Rely en oom Bert in Vries. Hierop volgde "Van Afrika tot aan Amerika" van de meidengroep K3, ook weer muziek waar Linda gek op is/was.

Rick vertelde toen Linda's levensverhaal over o.a. Opstapje, de peuterspeelzaal, vriendjes en vriendinnetjes op de basisschool, de sponsorloop voor UNICEF waarbij Linda ƒ 198,-- bijeen had gelopen voor "de kindertjes die niet naar school kunnen". Daarna weer muziek. Dit keer van Samson en Gert met "De wereld is mooi". Tot slot heb ik bij het open kistje uit één van de boekjes van "Het mannetje van de maan" die in haar speeldoosje zitten een gedeelte voorgelezen en heeft Paul de samenkomst afgesloten.

En terwijl Linda's speeldoosje speelde verlieten de bezoekers de aula en namen de familieleden voor de laatste keer afscheid van hun lieve kleinkind / nichtje. De samenkomst was heel bijzonder geweest, de mooie dienst had precies weergegeven hoe en wie Linda was geweest in haar korte leven. De dienst was verlopen zoals we het graag hadden gewild en het gaf, ondanks het verdriet, een goed gevoel.

Daarna hebben we met z'n allen Linda naar haar plekje op het kinderhof begeleid. Waar haar neefjes en nichtjes rondom het kistje nog massaal zeepbellen hebben geblazen, een leuke bezigheid die Linda ook altijd graag mocht doen.

Na het wegbrengen van Linda gingen we nog terug naar de koffiekamer voor het in ontvangst nemen van condoleances en na een kopje koffie het afscheid nemen van de vele belangstellenden. Hierna gingen we met een deel van mijn familie naar opa en oma.

   
 De tijd na Linda's begrafenis.

 Index.