Een half jaar voorbij.
(woensdag 12-06-2002)

Het is deze week precies een half jaar geleden dat alles rond Linda's overlijden en begrafenis plaats vond. Afgelopen zaterdag was het de 8e juni. Op die dag zijn wij naar het Selwerderhof geweest en om ongeveer 16:15 uur merkte Paul op dat wij precies een half jaar geleden nog goede hoop hadden dat Linda weer beter kon worden. Ja, toen konden we nog hoop hebben. Maar deze hoop werd ook die dag tegen 20:15 uur de bodem ingeslagen. Toen was het voorbij met Linda's jonge leventje.

Het is vreemd dat in deze maand de data 8 en 13 op exact dezelfde dag vallen als in december het geval was. Dat maakt alles toch een stuk moeilijker dan bij voorbeeld de vorige maand. De 8e van elke maand is natuurlijk moeilijk, maar nu helemaal omdat 8 weer op een zaterdag en dus 13 weer op een donderdag valt. Alles wordt in gedachten opnieuw beleefd. Wat gebeurde er op deze dagen, precies een half jaar geleden?

Wij zijn nu beiden (weer) aan het werk. Hier ben ik blij om. Ik moet er niet aan denken dat wij de hele dagen thuis zouden zitten. Dat zou hele emotionele taferelen kunnen opleveren. Dat mag natuurlijk ook wel en hoort bij de rouwverwerking. Het zou allemaal alleen veel vermoeiender zijn als je de hele dag nergens toe zou komen. Het werken geeft afleiding, vooral op deze specifieke dagen. Anderen kunnen dit natuurlijk anders voelen. Ze staan hier misschien minder bij stil. Het leven gaat voor iedereen verder. Voor ons misschien een beetje langzamer en moeizamer, maar ook wij moeten verder met ons leven.

Er blijven natuurlijk moeilijke dagen, maar dit is ook logisch. Er zijn gelukkig ook veel leuke momenten, als er iets gebeurt wat je (glim)lachend aan Linda doet denken. Zolang wij ons die leuke momenten ook blijven herinneren valt er nog te lachen. En dat moet ook. Wij moeten verder, al zal dat voorlopig nog wel gebeuren met zo nu en dan een lach en heel vaak een traan.

 
   
 Linda's 6e verjaardag.

 Index.